Voegwerken

Voegwerken

De leiendokter heeft een jarenlange ervaring in voegwerken en slijpwerken. Een gevel bestaat voor 25 a 30% uit voegwerk hetgeen net als de bakstenen het uitzicht bepaalt van de gevel. Beschadigd voegwerk kan leiden tot vochtproblemen, het is daarom aan te raden dit tijdig te vervangen.

Voegwerken werkwijze

voegwerken

  1. De te vervangen voegen
  2. Uitslijpen van de voegen
  3. Verwijderen van het oude voegwerk
  4. Plaatsen nieuwe voegmortel (kleur naar keuze)

Bij het uitslijpen van de voegen, moet de voeg diep genoeg uitgeslepen worden om alle slechte stukken metselspecie te verwijderen. Indien dit niet gebeurt, dan zal het voegwerk er binnen de kortste keren uitvallen. Indien de voegen zacht zijn, kunnen deze er eventueel ook uitgehakt worden. Bij het verwijderen van het oude voegwerk, gaan wij voorzichtig en precies te werk zodat de stenen niet beschadigd worden.Indien nodig werken wij met een gevelstelling of een hoogtewerker. Wij werken steeds volgens de regels van de kunst.
Onze voegmortels zijn beschikbaar in verschillende kleuren, contacteer ons voor meer informatie. Voor een langdurige bescherming kunnen wij ook een hoogwaardige en waterdichte hydrofuge op de gevel aanbrengen.

Prijzen voegwerken

Wanneer uw woning ouder is dan 5 jaar, geniet u van het btw-tarief van 6% voor gevelrenovatie. Voor een offerte op maat, kan u steeds contact opnemen.