Dakreiniging

Dakreiniging

Je dak wordt al wat ouder, en vertoont ouderdomsverschijnselen. Het is er ook aan te zien, je dak ziet er groener uit dan voordien, en mossen hebben vrij spel. Zo laten, of het best eens denken aan dakreiniging?

dakreiniging

Dakreiniging – Waarom is dit belangrijk ?

Een onverzorgd en mossig dak wordt sneller oud en gaat sneller stuk. Het is belangrijk dat u tijdig uw dak laat reinigen, om verdere beschadiging van uw dakbedekking te voorkomen. Het is uiterst belangrijk om het dak goed te onderhouden.

Een dak krijgt het door de jaren heen hard te verduren : hagel, sneeuw, regen, zon, vrieskou, … Door mos en bevuiling wordt een dak het zwaarste aangetast. Algen, mos en vuil zorgen ervoor dat de dakbedekking langer vochtig blijft. Het erosie-proces versnelt, en uiteindelijk kan het vocht door de pannen heen dringen zodat ook de panlatten vochtig worden en ernstig verzwakken. De wortels van mos en algen groeien tevens ook in uw dakpannen waardoor de dakpannen kunnen scheuren. Dit doordat water uitzet bij vrieskou. Het dak verliest zijn isolerende werking, met grote en dure herstelkosten als gevolg. U kunt dit voorkomen door uw dak tijdig te laten reinigen door een professionele reinigingsfirma. Dakreiniging is ook een stuk goedkoper dan een nieuw dak zetten. Sommige mensen wachten helaas tot het te laat is.. Het is uiterst belangrijk dat de reiniging gebeurt met kwalitatieve en milieuvriendelijke producten, wat bij ons het geval is. Het is ook het belangrijkste onderdeel van het huis! Daarom raden we ook vaak aan om een coating, een extra beschermende laag, aan te brengen op het dak. Zodat de leefduur van u dak nog een stuk verlengd wordt. Het zal u heel wat centjes besparen op langere termijn! Daarbovenop heeft u huis weer een jonge uitstraling, waar u fier op kan zijn.

Dakreiniging – Bij wie kan ik terecht?

Bij de leiendokter krijgt u een gratis en volledig vrijblijvend advies op maat, overal in Vlaanderen. U contacteert ons via telefoon of email, waarna we u binnen de 48 uur opbellen om een afspraak te maken. U kan ons 24/24 7 dagen op 7 bereiken. Vraag dus nu je gratis offerte dakontmossing aan. De leiendokter is gespecialiseerd in dakreiniging, en is een geregistreerde firma. U kan op de leiendokter rekenen voor uw dak er weer als nieuw te laten uitzien. Wacht niet langer en geef uw dak wat het verdient. Geef mos geen kans meer!

Hieronder ziet u een voorbeeld van de reinigingsmethode onder hoge druk. Wij ontmossen zowel pannen daken, als leien daken.