Dakcoating

Dakcoating

Wanneer de dakreiniging gebeurd is, en uw dak er weer mooi uitziet, kunt u beslissen om uw dakbedekking te laten coaten. Coaten is het aanbrengen van een anti-mos/vuil en vochtwerende laag op uw dakpannen of leien. Deze laag zorgt ervoor dat de dakpannen of leien optimaal worden beschermd.

Dakcoating – Is dit wel nodig ?

Is het coaten van uw dak absoluut nodig ? Neen. Is dit echter aan te raden? Absoluut. Want het geeft uw dak een extra beschermende laag. Het is nog beter beschermd tegen alle weersinvloeden. Na het grondig reinigen van het dak, wordt de dakcoating via airless aangebracht. Hierdoor kunnen mossen en algen zich niet opnieuw nestelen op de dakpannen. De dakcoating is UV-bestendig, kan tegen alle weersinvloeden, en vormt een vocht- en vuilafstotend schild. Het coaten kan echter enkel gebeuren bij droge weersomstandigheden. Het is wel belangrijk dat het dak zeer grondig wordt gereinigd, en dat de dakcoating van hoogwaardige kwaliteit is.

dakcoating

Dit is een voorbeeld van een dak voor en na het coaten.

Dit is een voorbeeld van een dak voor en na het coaten.
De kleur die hier is gebruikt is aubergine ( avondroos ). Het verschil van uitstraling van het dak met of zonder coaten, is toch opmerkelijk. Na het coaten, lijkt het alsof er een nieuw dak is geplaatst. Maar het heeft slechts een fractie van de kosten van een nieuw dak gekost.

Is er een verschil tussen verf voor de dakcoating?

Zeer zeker. Zoals dat met alles het geval, is de ene verf ook kwalitatiever dan de andere. Vraag steeds of de verf van goede kwaliteit is, en dat ze niet teveel vermengd wordt met water. Want dan heeft u coat-verf van minderwaardige kwaliteit. Daar wij ons beroepen op ervaren werkkrachten en met coatings van zeer goede kwaliteit werken, kunnen wij een 10-jarig waarborg- en verzekeringsgetuigschrift afleveren. De coat-verf is verkrijgbaar in verschillende kleurenpaletten, bekijk onze winkel voor meer informatie.

Een gratis en vrijblijvende offerte kan u hier aanvragen.